Odrůdy rajčat

Odrůdy oranžových rajčat: popis odrůd oranžových rajčat s popisy, recenzemi a fotografiemi

Sázím ji každý rok. Protože jsou chutné! Rostu a téměř nikdy se o svého nevlastního syna nestarám. Keř je nevzhledný, ne více než 1,5 metru. Pokud opylování nenutíte, úroda je malá. Opylení také není příliš hojné. Ale všichni jdou jíst až do posledního rajčete. Když to zkusila moje vnučka, 3,5 roku, řekla: „Ach! Jsou tak chutné, nic podobného nemáme!“ Chuťově se dá přirovnat k ******** zlatu. Je ale vyšší a dospívá později.

2022.07.15 v 08:56 napsal: Albina
Hlasy: 7
Průměrné hodnocení: 5,00

Vzal jsem semena od Sedeka a dobře vyklíčila. Potápělo se, když vyrostly 2-3 listy. Sázím sazenice ve 2 fázích: ve skleníku a na otevřeném prostranství. Ve skleníku dostanu sklizeň brzy. Ukázalo se, že tato rajčata jsou masitá, jako všechna „srdíčka“ a mají jasně žlutou barvu. Semínka byla jen v horní části, samotné rajče bylo šťavnaté a sladké, chutnalo nám.
O rajčata jsem se staral, jako obvykle. Výrobce doporučuje formovat na 2 stonky, což jsem udělal i já. Samotný keř a větve se musely svázat, aby se pod tíhou nezlomily, pod plody bylo půl kila! Moc jsem nehnojil: jednou za měsíc jsem střídal minerální hnojiva s organickou hmotou. Nebyly tam žádné choroby, ani škůdci.

2019.04.27 v 10:05 napsal: Larisa
Hlasy: 3
Průměrné hodnocení: 5,00

Odrůdu rajčete Orange Strawberry pěstuji již řadu let. Roste velmi vysoko a není třeba se tomu bránit. U mě dosahuje skoro 3 metrů, skleník to umožňuje. Tato výška každého výhonu umožňuje bohatě plodit. Vypěstujte si tedy vysoké. Je to možné na otevřeném prostranství, ale svázat to bude velký problém a krátké jsou zbytečné.
Podle mých dojmů dozrávají rychleji ve skleníku. Jsou v polovině sezóny, ale po 3 měsících od vyklíčení už mám v salátu první plody. Odrůda miluje teplo a rovnoměrné teplo, je snazší uspořádat takové klima ve skleníku. Formuji do 2 stonků, ale 1 nevlastního syna nechám nad 1. květinovým kartáčem. Na dodatečném.

Zajímavé:  Nízko rostoucí odrůdy rajčat: popis odrůd rajčat s fotografiemi a recenzemi.

2019.04.04 v 11:02 napsal: Polina
Hlasy: 4
Průměrné hodnocení: 4,75

Tuto odrůdu rajčat pěstuji 2 roky. Jasně žlutá, neobvyklý tvar – jako hrušky. Chuť je nasládlá, obsahují hodně vitamínu A. Jsou ale velmi malé – každý váží 15-20 gramů. Na keřích visí ve shlucích po 15 kusech, keře jsou vysoké, až 2 metry. Je třeba ho zaštípnout a vytvarovat do 1-2 stonků.
Zalévání je potřeba, ale pokud to den vynecháte, není to kritické. Hnojil jsem dvakrát za sezónu – přidal jsem roztok ptačího trusu. Okamžitě drží krok s těmi nejranějšími a chutnají nejen v salátech, ale i v zimních přípravách. Skládám je s červenými švestkami – tento sortiment vypadá na stole chutně.

2019.04.24 v 09:11 napsal: Maria
Hlasy: 4
Průměrné hodnocení: 4,75

Mám moc ráda oranžové odrůdy rajčat. Dávám přednost odrůdě „Persimmon“, pěstuji ji již mnoho let. Rajčata jsou sladká a velmi chutná, váží až 300 gramů. Keř až jeden metr vysoký, vyžaduje podvazek. Jedná se o střednědobou odrůdu pro skleníky a otevřenou půdu. Doporučené pro dietní výživu, obsahují nízký obsah organických kyselin s vysokým obsahem karotenu. Všem doporučuji zasadit „Persimmon“, ujišťuji vás, že budete spokojeni.

2023.01.06 v 15:43 napsal: Nina Buzdalina
Hlasy: 7
Průměrné hodnocení: 4,71

Moje dítě je alergické, pěstuji pro něj žlutá rajčata „Golden Heart“. Jí je dobře, ne kyselé, šťavnaté, měkké. Plody obsahují spoustu vitamínů a jsou pro zdraví velmi potřebné. Vysazuji pouze 4-5 keřů a z každého nasbírám asi 2 kg plodů. Slupka je jemná, dá se jíst, ale dlouho nevydrží. Můžete ho přepravovat, ale buďte opatrní.
Uprostřed sklizně prostě jíme neustále čerstvé a zásobujeme se vitamíny. Zkoušela jsem marinovat, ale po zalití vařící vodou jsem praskla. Odrůdu mohu doporučit jako nenáročnou, reagující na zálivku a pravidelnou zálivku.

Zajímavé:  Odrůdy žlutých rajčat: seznam žlutých rajčat, popis, recenze a fotografie.

2019.04.22 v 09:06 napsal: an_na
Hlasy: 5
Průměrné hodnocení: 4,60

Výnos je tak-tak – 2-3 kg na keř, plody jsou protáhlé a ne zcela rovnoměrné. Velmi často se zelené skvrny na stonku deformují a objevují se malé rozměry – v průměru 7 cm. Dužnina je křehká, slupka je tenká, ale při konzervaci nepraská. Uvnitř není moc semen, chuť je sladká, ale může se změnit k horšímu nevhodnými zemědělskými postupy – kvůli zvýšené vlhkosti venku (pěstoval jsem ve výfukových plynech) se objevila vodnatelnost a mdlost, další rok jsem pěstoval ve skleníku a chuť už byla lepší. Kořenový systém keřů je velmi výkonný a vyžaduje hodně místa při přesazování sazenic, musíte opatrně zacházet s kořeny.
Keře rostou malé (mám.

2019.03.05 v 10:28 napsal: Polina
Hlasy: 5
Průměrné hodnocení: 4,60

Puzata Hata velmi citlivě reaguje na dodržování plánu zavlažování a pravidelné vrchní zálivky. Místo 7-8 kg na čtvereční. metr zvládne nasbírat až 11. Odolnost vůči chorobám je vysoká, plíseň nikdy nebyla. Stačí jedno preventivní ošetření za sezónu. Dužnina je poměrně hustá, ale zároveň šťavnatá. Semenné komory jsou malé, uvnitř je málo tekutiny.
Keře ve skleníku se rychle táhnou nahoru, úroda je těžká, musíte hodně šťourat s vyvazováním. Velikost plodů nezávisí na výšce. Někdy jsou ty největší nahoře, protože dostávají více slunečního světla. Pokud je podzim suchý a teplý, může plodit až do konce září.

2019.02.22 v 11:31 napsal: Zhannochka
Hlasy: 12
Průměrné hodnocení: 4,58

Od vyklíčení semínek do sklizně rajčete této odrůdy uplynou asi 4 měsíce. Sklízíme dobrou úrodu, i když to vyžaduje určité úsilí. Keře rajčat této odrůdy jsou vysoké a vyžadují vysazování. Když dosáhnou 160-170 cm výšky, zaštípnu vršek. Na každém keři se tvoří více než 10-15 shluků, které obvykle obsahují 30-35 plodů. Rajčata nejsou velká, do 80 gramů. V plné zralosti má oranžovo-červenou barvu. Slupka je hustá, rajčata se dobře přepravují. Skladuje se v chladničce po dobu 2 týdnů bez hniloby. Když přijde deštivé počasí, mohou popraskat, tak je sbírám nedozrálé a dávám do bedýnek – takto normálně dozrávají, chuť se nemění.
Odrůda Phytophthora.

Zajímavé:  Odrůdy rajčat Minusinsk: seznam odrůd s fotografiemi a recenzemi.

2019.02.15 v 13:11 napsal: Kristi
Hlasy: 12
Průměrné hodnocení: 4,50

Pěstuji vlastní sazenice. Semena zasadím do země počátkem dubna, umístím je do hloubky 1 cm. Hnojím půdu pro sazenice superfosfáty, sleduji její vlhkost a v případě potřeby ji uvolňuji.
Odrůda je jednoznačná, ultra raná – to jsou hlavní přednosti rajčat Yantarny. Doba zrání je 80-100 dní po vyklíčení rostlin. Rajčata jsou malé velikosti. Průměrná hmotnost – 50 gramů, příjemná a výrazná chuť.
V zálivce se držím doporučení navlhčit půdu po západu slunce teplou vodou. K tomu ho bráním přes den na slunci. Rostlinu přihnojuji organickými hnojivy a různými přísadami.

2019.04.24 v 15:58 napsal: Angelina
Hlasy: 4
Průměrné hodnocení: 4,50

Koupil jsem si ho kvůli neobvyklému vzhledu, barvě a názvu „Banánové nohy“. Plody jsou podlouhlé a jasně žluté barvy. Délka plodů je od 5 do 10 cm Keře jsou vysoké, nevlastní synci se musí pravidelně trhat. Ne mnoho listů. Produktivita je průměrná. Chuťové vlastnosti jsou nízké. Nechybí výrazné rajčatové aroma. Dokonce se mi zdálo, že tam byla nějaká citrusová příchuť.
Zasazeno ve skleníku. Tvoří se ve 3-4 stoncích. Někde jsem četl, že výnos této odrůdy bude vyšší. Výtěžek byl dobrý, ale chuť ne. Plodí dlouho, skoro až do konce léta. Pro střední pásmo je to dobrá kvalita. Udělal jsem několik sklenic na solení, ale zase se mi nelíbila chuť konzerv. Slupka je při zalití vařící vodou dost tenká.

2019.04.25 v 10:08 napsal: Ulyana
Hlasy: 8
Průměrné hodnocení: 4,50

Odrůda dává vyšší výnos při výsadbě sazenic ve skleníku. Standardně pěstuji sazenice. Semena vysévám v polovině března do truhlíků a v květnu sazenice přesazuji do skleníku. Veškerá půda ve skleníku je mulčována slámou a smrkovým jehličím – takto se odpařuje méně vlhkosti a je potřeba méně plevele. Preferuji organická hnojiva. Vezmu roztok divizna nebo ptačího trusu a naliju 0,5-1 litru pod každý keř. Rajčata oválného tvaru s neobvyklým špičatým nosem a jedinečnou barvou jsou na trhu velmi žádaná. Přepravitelnost je vysoká. Aby byly chutné, musí dozrát na keřích.

Zajímavé:  Odrůdy rajčat bez sevření na otevřeném prostranství: odrůdy rajčat, které se neštípají, popis, recenze a fotografie.

2019.05.01 v 20:11 napsal: Puntíka
Hlasy: 4
Průměrné hodnocení: 4,50

Mám rád oranžové odrůdy. Oranžový obr se mi líbil pro jeho chuť. Plody jsou nasládlé, šťavnaté a aromatické. Snadná péče. Keř je kompaktní. Pěstoval jsem ve skleníku, úroda mě potěšila. Plody jsou velké, (až 300 gramů) masité. Kulatý tvar, žlutooranžová barva. Velkým plusem je, že odrůda je odolná proti praskání.

2023.12.14 v 11:37 napsal: Nina Buzdalina
Hlasy: 7
Průměrné hodnocení: 4,43

Maximálního výnosu bylo dosaženo, když byl keř vytvořen ve 2 stoncích. Nezapomeňte zaštípnout a uspořádat treláž na zavazování. Keře dorůstají až 2 metry na výšku, bohaté olistění. Odrůda také roste normálně ve volné půdě, ale ve skleníku začíná zrání plodiny o týden dříve. Plody jsou větší a je jich více.
Barva slupky je jantarově žlutá. Výnos u hybridu je průměrný, i při přísném dodržování zemědělských technologií a kvalitním pravidelném hnojení se z keře nepodařilo nasbírat více než 3,5 kg. Plody váží v průměru 80 gramů, mají tvar švestky. Semenné komůrky jsou velké, ale volné tekutiny není mnoho. Dužnina je velmi šťavnatá, ale hustá slupka ano.

2019.03.05 v 11:15 napsal: Karina
Hlasy: 5
Průměrné hodnocení: 4,40

Naše rodina má velmi ráda rajčata Honey Spas. Poprvé jsem si ho koupila před 2 lety, uchvátil mě jak krásný vzhled pomerančových plodů, tak výrobce Siberian Garden. Odrůda na mě zapůsobila v prvním létě – keř je vysoký, dosahuje až na samý vrchol skleníku, ale listy nejsou velké. Vyrostl do 2 kmenů, jako jiné vysoké odrůdy. Dobře svázané, 3-5 kusů na štětec.
První dozrály koncem července, plody jsou barvou i tvarem podobné kaki. I dužina v řezu je jako tomel, sladká, šťavnatá. Váha asi 200 gramů, střih na přípravu na zimu, úplně moc velký. Slupka je hustá, ale ne drsná, příjemně se jí a dobře leží. Zrání není.

Zajímavé:  Rajčata série De Barao: seznam odrůd s fotografiemi a recenzemi.

2019.04.24 v 10:39 napsal: Valentina
Hlasy: 5
Průměrné hodnocení: 4,40

Ve středním pruhu (Tambovská oblast) se nejlepší odrůdové vlastnosti projeví pouze při výsadbě ve skleníku. Keře rostou rychle a dosahují 2 metrů. Na mřížovinu musíte přivázat větve (kartáče nejsou nutné). Listů je málo, neruší přístup slunečního záření k dozrávajícím plodům. Odrůda je karpální, v jednom dozrává 6-8 dlouhých rajčat nepravidelného tvaru a s rozeklaným koncem.
Výnos je vysoký, při kvalitní péči je možné nasbírat až 12 kg na metr čtvereční. metrů. „Casanova“ obzvláště dobře reaguje na dodržování plánu zavlažování a hnojení minerálními hnojivy. Chuť je v porovnání s ostatními velkoplodými odrůdami jedna z nejlepších. Dužnina je šťavnatá a sladká, výborná pro čerstvou spotřebu.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button